Dagarna rullar på fort nu. Sitter väldigt lite vid datorn när vädret lockar utomhus till bad, strand, smultron och barnbarn. Träningsrundor blir det förvisso också och lite nytt har jag provat på också.

För en vecka sen köpte jag mitt livs första våtdräkt. Skräckblandad förtjusning. Har ju så länge tänkt att "Nä, inte simma utomhus! Där badar man. Ska det simmas så är det i bassäng mellan kakelväggar!" Men jag är som jag är. Plötsligt tog tanken över, och när en extraprisdräkt dök upp i mobilen så tryckte jag på "köp" ungefär på samma sätt som när jag anmält mig till lopp jag "inte vill springa". Bara sådär...

Nu har jag i alla fall provat ett par korta rundor.

Känns märkligt att crawla med våtdräkt men går faktiskt bättre än jag trodde. Så nu finns det ett avlägset mål i framtiden som hägrar. Vansbrosimningen firar 70 år nästa sommar. Då tänker jag och min våtdräkt vara med om inget oförutsett inträffar.

Springandet går bra framåt. Höften är OK nu men jag ökar distans sakta och försiktigt. Så här mitt i sommaren erbjuds extra gympapass på midsommarängen två gånger i veckan med proffsig ledning. Träningsvärken visar tydligt att nya muskler får jobba och det är nog vad som behövs just nu.

Förberedelserna för Midnattsloppet och backarna på söders höjder pågår för fullt. I morse blev det en 7-kilometersrunda längs kuperad väg. Har tidigare kört flera medeljobbiga backpass. Väntar med långpass ett tag till och tar beslutet om Helsingborg (halvmara eller mara) i mitten av augusti. För startplatsen gick  inte att sälja när den låg ute och nu, eftersom det känns så bra, har jag tagit bort annonsen. Däremot kan jag välja att bara köra halva distansen i stället, om jag vill enligt info från tävlingsledningen.