Det började ju bra. Valde de hemdubbade skorna som inte använts på ett tag. Rena och torra. Kändes kanske lite lösa på foten jämfört med de jag brukar använda oftast. Kanske bara för lös knytning eller nåt?

Skymningen föll snabbt och skorna fick duga. Sprang iväg i uppvärmningstempo på grusvägen. Nån plusgrad. Skönt väder. Tänkte hinna min vanliga 6-km runda innan det blev för mörkt. 

Men det var nåt som tryckte i hålfoten. Försökte "trampa om" och det försvann nästan. Sprang vidare och så plötsligt jätteont vid fotisättningen igen. Kanske en sten? Knyter upp och hittar - nada! Inte ens innersula. Däremot en lite knölig skarv mitt i hålfoten. Inte konstigt att det gjorde ont!

Vände hemåt efter bara 2,5 km. Nästa gång ska jag kolla att innersulorna är på plats innan jag ger mig ut.  Undrar om fler än jag lyckats med konststycket att få ett rejält blåmärke mitt i hålfoten!