Ja, det började ju bra i alla fall. Gårdagens snö var borta och det skulle bli en utomhusrunda före dagens konferens här i Hyllie. Tänkte försöka ta mig ner till Öresund på något sätt och konsulterade GPS i mobilen. Sen stack jag iväg. Mycket gång och cykelvägar var det. Och flera bostadsområden. Och genvägar. Kollade på GPS mest hela tiden för att hålla kursen. Gatunamnen lyste med sin frånvaro men det gjorde inte så mycket för det fanns vägskyltar som gav ledtrådar. Men bara nästan.

Det fanns återvändsgränder också. Och något som störde ut GPS så plötsligt sa den att jag var framme. Det var jag inte. Startade om och var ungefär halvvägs. Kryssade mellan några hus och sen var jag framme igen sa GPS. Det var jag fortfarande inte men ganskan nära. Trodde jag i alla fall. Fortsatte springa ett tag till och kom till en återvändsgränd. Bara att springa hela vägen tillbaka på den och fundera på en bättre väg. Tog upp mobilen igen och då såg jag att batteriet höll på att ta slut. Kyla och iPhone är inte kompisar.

Då bestämde jag mig för att försöka ta mig tillbaka till hotellet igen. Men vilken väg var bäst? Efter att ha kryssat runt bland husen ett tag frågade jag en vänlig kvinna som höll på att skrapa bilen. Hon såg väldigt orolig ut när jag frågade efter vägen till Hyllie så jag fick försäkra henne om att jag visste att det var långt, men gärna ville ha tips om smartaste vägvalet. Kursen liksom. Det fick jag så då sprang jag på. Hamnade på både cykelvägar och broar men såg det upplysta vattentornet och höga husbygget långt därborta till sist och då visste jag att jag var på rätt väg.

Efter en och en halv timme var jag tillbaka till hotellet. Bra med lite spänning i tillvaron i bland. Och frukosten smakade ypperligt.