Efter Hässelbyloppet förra veckan bestämde jag mig för att ta en veckas total löpvila. Den veckan har nu gått och det känns faktiskt rätt skönt. Men ska bli ännu skönare att komma igång igen kommande vecka. Eventuellt blir det en liten runda redan idag eftersom höstvädret är fint utanför fönstret.

När man vilar från löpningen blir det desto mer tid för planering och jag har en längre tid klurat på vad jag ska göra nästa höst. Skagen marathon eller Grenen Rundt var länge högt upp på önskelistan. Häftigare upplevelse får man nog leta efter. Men jag har efter årets lopp haft kontakt med några danskar som beskrivit underlaget som "lös sand" och efter att även ha titta på resultatlistan har jag kastat in handduken. En snigel som jag är helt enkelt inte kompatibel med den där sortens lopp.

Helsingborg marathon har funnits med som alternativ ganska länge. Har hört mycket gott om det loppet. Ett krux är ju att det brukar gå exakt samma dag som Tjejmilen, och Tjejmilen är jag ju med på varje år sen jag började springa. Eller...?

Har vänt och vridit på det här flera gånger och nu har jag äntligen bestämt mig. Det blir ingen Tjejmil 2019, det blir Helsingborg Marathon i stället i slutet av augusti. Det verkar också erbjuda en härlig löpupplevelse och maffig målgång vad jag förstått.

Och senare på hösten väntar ett nytt Hässelbylopp ihop med min nyblivna snigelkompis. Vi tänker försöka peppa varann till oanade prestationer. Förutom att ha kul då. Och sen börjar en ny etapp mot mitt numera största mål - nämligen London marathon 2020. Dit är jag redan anmäld och det lär vara något alldeles, alldeles extra!