En sån där riktigt härlig vårdag. Vattnet spegelblankt, himlen blå och bofinken har fått fnatt. Klart man måste ut en runda då. Bara mysrunda och lite för att testa de nya skorna. Helt ny stil på dom med mycket mer plats för tårna, något jag länge funderat på att jag faktiskt behöver. Snygga är dom inte, men oj så sköna.

För första gången i år blev det kortärmad tisha under vindjackan och till och med det höll på att bli  för varmt efter ett tag. Planen var att bara hålla lugnt långpasstempo och att springa ca 10 km. Har möjlighet att göra ett riktigt långpass på asfalt kommande tisdag och vill spara mig lite. Inte två långpass på raken och riskera några dumma skador igen. Nä, långsamt och disciplinerat skulle det bli. 

Vet inte om det var skorna, bofinkarnas hejaklack eller jag själv, men det gick i alla fall väldigt lätt och i ett tempo som låg ganska precis på mitt "bekväma långpasspringtempo" men inklusive gångpauserna jag tog regelbundet. Väldigt överraskande. Och glädjande.

Elva kilometer lite drygt och en positiv och skön känsla i kroppen efteråt. Nu blir det kaffe på altanen!