Två år helt utan skador har jag haft, så det är väl dags nu...

Har haft ont vid höften lite av och till senaste veckorna trots att jag tagit det så lugnt efter maratonloppen. Förra veckan sprang jag problemfritt vid tre tillfällen, men det fjärde passet som var planerat till söndagen ställde jag in eftersom jag åter fått känningar. Det blev en promenad i stället.

Konsulterade google sådär som man gör nuförtiden och exakt vad det är som gör ont vet jag väl inte, men att grunden ligger i överansträngning känns ändå rätt klart. Inflammerade slemsäckar kan det vara, eller nåt som heter trochanterit. Oavsett vad det är gör det så pass ont att jag haft svårt att sova vissa nätter. I diverse löparforum dyker det upp tips om att besöka fysioterapeut, naprapat eller kiropraktor för att få professionell hjälp med detta som tydligen kan bli långvarigt. Vilken av de tre som är bäst lämpad framgår inte och först tänkte jag boka hos den naprapat som hjälpte mig 2017 när jag hade problem förra gången. Men att åka till fastlandet och gå på asfalt en hel dag känns inte särskilt lockande när varje steg gör ont.

Blev därför glad när jag upptäckte att något så fiffigt som en "kiropraktorbåt" kommer på besök hit till ön redan i morgon. Och lägger till nästan inom synhåll från där jag befinner mig. Det blev tungt vägande skäl för att välja att gå till just en kiropraktor denna gång. Har talat med dom och de trodde de skulle kunna hjälpa mig, så nu är tid bokad på båten.

I morgon eftermiddag vet jag förhoppningsvis mer om vad det är som spökar. Om jag behöver ställa in Helsingborgsmaran eller inte. Det blir vad det blir och känns inte särskilt dramatiskt. Vill bara bli av med det onda och börja jogga igen.