Trodde jag börjat lära mig min Garmin nu efter ett antal pass. Men så var det inte alls blev jag varse på ett långpass. Hade (trodde jag) lagt in intervaller för gå och jogg i träningsprogrammet och ställt in på massor med repetitioner för att det skulle räcka hela vändan. Trodde jag.

Det började bra. 10 minuters uppvärmning som jag inte kom ihåg att jag ställt in, men då joggade jag hela tiden i stället. Sen började jag min favorit med 8.30 jogg och 1.30 gång och sen... Ja, sen tyckte klockan jag skulle köra fem minuter återhämtning. Det tyckte inte jag så jag började räkna tiden manuellt i stället. Det är ju smart att se till att intervallerna går jämnt upp med 10 minuter så slipper man anstränga hjärnan så mycket. Så jag sprang på och efter fem minuter så tyckte klockan att... jag skulle köra 5 minuter återhämtning. Igen! Och så där fortsatte den. De 20 repetitionerna hade tydligen hamnat på återhämtningssekvensen i stället för på det som egentligen skulle repeteras. Men jag sprang på "manuellt" och struntade i klockan ända fram till att den sa "träning avslutad". Jag hade då cirka 1 mil kvar av den tänkta sträckan. Tryckte raskt på "Fortsätt" och fortsatte springa. Tekniken fick inte förstöra. Bara jag kunde se snittempo, total distans och total tid så räckte det enligt min "plan B". Och så blev det.

Efter duschen tänkte jag kolla på Garmin Connect hur loppet varit disponerat men det blev jag inte så mycket klokare på eftersom den loggat de där femminuters återhämtningspassen i en lång radda och sen övergått till kilometer som "varvtid". Jättesnurrigt.

Och nyss var jag in på Garmin Connect i datorn och försökte se vad som gått snett. Det konstiga är att det ser helt rätt ut. Finns ingen 10 minuters uppvärmning heller. Månne jag haft ett felaktigt program inlagt i klockan och sen inte synkroniserat över det rätta... Tänk vilken bra löpare jag hade varit om jag sprungit all den tid som i stället går åt till att fnula med tekniken...