Det blev ju alldeles, alldeles underbart! Ett plötsligt infall i våras, några Facebook-evenemang och en liten insats lokalt på ön där jag bor resulterade i 11 325 insamlade kronor till Barncancerfonden.

Men låt oss ta det från början: Det började, som så mycket annat med Team Snigel och en av mig utslängd förfrågan om vi skulle haka på Barncancerfondens Run for Hope. Gensvaret blev positivt och vi skapade en liten intern grupp för ändamålet. Tanken var att alla skulle kunna vara med oavsett plats. Det var bara datumet som var fastställt till 8 september. Deltagaravgiften på 50 kronor eller mer betalades direkt till Barncancerfonden och efter bara ett par veckor var det första blygsamma målet på 5 000 insamlade kronor uppnått.

Tog till ordentligt och höjde nivån till 15 000 kronor. Ungefär samtidigt var det någon som föreslog att vi skulle ha ett "riktigt" lopp på Möja också och gärna i samband med den planerade höstmarknaden. Sagt och gjort. Ytterligare en Facebookannons publicerades och det trillade in fler anmälningar. Men så kom en lång het sommar och det hände inte så mycket mer. Förrän i september. Då tog det fart igen och igår var det dags att snitsla bana och exponera vinstbordet på marknaden.

Eftersom loppet inte skulle premiera snabbhet fick de deltagande i stället lotter och vinsten blev att välja från vinstbordet. det blev många pratstunder med nyfikna vid det där vinstbordet och en del valde att swisha in ett bidrag till fonden på plats, andra sa att man skulle springa det där loppet lite senare "för sakens skull". Och det insamlade beloppet tickade stadigt uppåt. Både från de som deltog på annat håll i landet och från mer lokala intressenter!

Så blev det dags för start. Några sprang, några gick och alla verkade ha trevligt. Deltagarna avverkade tre sköna kilometer längs vår landsväg, idogt letande efter utplacerade snigelskyltar som skulle räknas. Exakt hur många det var är dock höljt i dunkel för alla som tog sig runt fick sina lotter i alla fall oavsett om man sett sju eller elva sniglar.

Ett lopp för den goda sakens skull där alla kan känna sig som vinnare.

Vinsterna kom (bockar och tackar) från: