Stockholms snabbaste mil sägs det. Såg fram emot ett platt Hässelbylopp som säsongsavslutning. Längtan till start kom av sig något genom vädrets makter. Åtta grader och regn sa prognosen. Och lite blåst på det. Men till start kom jag ju. Upp får man inte ge!

Väntade i det längsta med att lämna in överdragskläderna och joggade sen till startplatsen som låg en bit bort. Regncapen fick hänga med, men regnet höll sig faktiskt borta.

Starten gick och tempot kändes bra. Hade en lite halvdan plan på att gå nån minut efter sådär en kvart, men känslan var så bra så det hoppade jag över. Snittempo vid tre km låg på 6.45 ungefär. Bara att springa på, alltså. Gick lite vid vätskekontrollen, en knapp minut kanske. Femkilometerspassering på under 35 minuter, hade väl tänkt sådär 36 men strunt samma. Benen kändes fortfarande fräscha. Bara att fortsätta alltså och kilometermarkeringarna passerades en efter en. Tempot låg stadigt runt 6.45.

Vid sju åtta kilometer tog jag en kortare gåpaus då jag började känna av lite håll i ett uppförslut. Som tur var gick det över och efter åttakilometerspasseringen började jag öka lite. När jag såg Hässelby IP insåg jag att jag hade chans på att gå under 1.10 och försökte plocka fram de krafter jag hade kvar. Det är ju alltid längre än man tror de där slutspurterna men jag sprang om flera stycken i alla fall. På videosnutten från målgången tycker jag mig se att jag har lite bättre schvung i steget än tidigare och nog kändes det rätt bra även om jag förstås var trött.

Runkeeper hade då loggat 10,52 km och 1.12 som sluttid. (Vid pricken för 10 km var tiden 1.07!)

RaceOne fick det till 10,2 och 1.09.55 som sluttid

Den officiella sluttiden blev 1.09,48 och det är jag sååå himla nöjd med! Tio minuter snabbare än säsongens första millopp! Dessutom väldigt jämnt och väldisponerat även om första halvan gick lite fortare än den andra, fast jag egentligen vill ha det tvärtom. Det har definitivt gått framåt och nu gäller det att snigla på under vintern.

Löparkalkylatorn påstår att om man klarar milen på 1.09 så klarar man marathon på 5.45. Fast då får man nog inte ligga på soffan och käka praliner...