Är på träningshotellet Aqua Vista i Hurghada sen några dagar. Varenda muskel värker och allt känns toppen. Egna morgonpass i bassängen varvat med tuffa gruppass för kondition eller styrka blandas med löppass som dessvärre inte kunnat göras på favoritsättet - dvs längs nån havsstrand eller på spännande upptäckarrundor. En dammig och relativt tungt trafikerad trafikled lockar inte alls utan det har blivit löpbandspass i det välutrustade gymmet och kortare rundor inne på hotellområdet.  


Tack och lov är området stooort. 1,5 -2 km löpning blir det på ett varv, men tanken på ett långpass om 18-20 km känns väl sådär... så i morgon blir det en variant: Långpass i bassängen, som är en 50-metersbassäng av värsta proffsmodell!

Maken föreslog nämligen att jag skulle grunda för Vansbrosimningen genom att köra 3000 meter redan nu. Väl medveten om att jag på den tiden det begav sig simmade 5-8000 meter varje dag känner jag att jag har en rejäl utmaning framför mig nu, 45 år senare. Men jag kör! Det borde gå.

Solen skiner och Röda havet erbjuder mer avkopplande aktiviteter mellan träningspassen. En härlig semester, eller om det nu är träningsläger.  Roligast av allt är nog att maken också kör olika pass och morgonsimmar varje dag. Fasen vad bra vi är och mår!