Under sommaren har jag skaffat en ny Garminklocka (fast begagnad) en Fenix. Bakgrunden var att jag planerade att börja simma och gärna ville mäta sträcka i vattnet. Det kunde inte min gamla klocka. Men Fenix kan. Den kan en massa annat också och det har varit högtidsstunder att navigera runt i funktionerna och ställa in som jag vill ha det. Eller i alla fall försöka...

Häromdagen upptäckte jag också att det finns en inbyggd coach där man kan välja program och få dem direkt i klockan. Det är ju lite av det jag sökt och även försökt att få till på egen hand utan något bra resultat. Men Garmin coach såg OK ut och videosnuttarna som hör till var faktiskt textade, vilket jag som hörselskadad gillar. Att det dessutom var på svenska gjorde allt ännu enklare. Så nu har jag lagt upp ett program som förhoppningsvis gör mig lite mindre långsam på milen om ett tag. Har kört ett första "riktningspass" på hela nio minuter. Överkomligt och nästan fånigt, men där sätts tydligen grunden för hur resten ska se ut. Programmet anser att prognosen är god för att jag ska nå mitt mål (fem minuter snabbare på milen) i november. Vi får väl se hur det går med det.

Milen är ju inte på något sätt mitt mål, men att bli lite snabbare skadar väl inte. Framåt vintern får jag börja nöta långpass på allvar igen med tanke på Londonmaran och dessutom måste jag nog lägga in en del simning och simstyrka vartefter också.

Men idag ska jag springa Midnattsloppet och bara njuta av det. Tredje gången "i modern tid" men ingen som helst prestige. Ska bara ha kul. Racerapport kommer...