Med prick två månader kvar till den stora dagen får jag tillfälligt arbetsbefria Garmincoachen och pausa mitt träningsprogram. Hals och huvud värker och näsan droppar. Inte riktigt läge för någon träning alls då. Har känt det komma krypande, men man vet ju aldrig om det bryter ut eller inte så fram till i förrgår hade jag nog mer funderingar över en höft som ömmat lite och hur länge den skulle behöva vila. Hade tänkt att ett pass med gympa och simning skulle få ersätta programmets fartintervaller. Men i går kväll blev det rätt tydligt att simning nog inte heller skulle vara något bra alternativ. En lugn gåjogg på morgonen "på känsla" blev det nya alternativet. Men även det sprack när jag vaknade i morse och upptäckte hur jag faktiskt mådde.

Då gäller det att tänka positivt. Om jag nu måste vila på grund av rejäl förkylning så får ju höften några extra dagar på sig och det gör säkert inget alls. Nu blir det totalvila några dagar är planen. Riktigt killsjuk tänker jag vara, det brukar fungera om man vill bli av med förkylningar snabbt. Sen varvar jag igång igen utifrån känsla i nästa vecka.

Man tappar ju inte särskilt mycket på bara några dagar och jag har en väldigt lång period av obruten och bra träning bakom mig med bland annat två långpass på 24 resp 30 km så jag ligger ändå bra till i planen.

Krya på mig!