Denna söndag var det planerat för långpass. Ett efterlängtat sådant dessutom. Satte på mig springkläderna direkt på morgonen och tänkte ge mig ut en stund efter frukost. Två timmars gåjogg var planen. Vädret var mulet och svalt. Perfekt, tänkte jag och hällde upp kaffet. Efter en stund började det regna. Jamen det är ganska skönt, tänkte jag och såg fram emot en mindre svettig runda än vanligt. 

När frukosten var avslutad vräkte det ner utanför fönstret och långpasset var inte längre lika lockande. Sköt upp det lite. Beklagade mig inför maken som föreslog att jag skulle "flytta fram det till nästa dag". Svarade att "det går inte för då funkar inte programmet nästa vecka". Maken - som vet hur jag funkar - sa med glimten i ögat: "jamen sitt inte här och tyck synd om dig själv då"...

Så jag slutade leka martyr och valde en kompromiss. Bytte långpasset till ett kortare intervallpass som kändes överkomligt i ösregnet. Sen stack jag ut, beväpnad med regnjacka och en plastpåse till mobilen. Intervallpasset hämtade jag från Runkeeper och det har jag kört flera gånger tidigare. Kul att se hur utvecklingen går i och med att tiden loggas på varje intervall. Sen hade jag som vanligt löparklockan på armen för att kunna se tempot.

De första tio minuterna var långsam löpning och det var rejält blött. Nästa tio minuter skule vara medelfort. Under den etappen slutade det regna. Jag blev besviken på att jag inte skjutit upp distanspasset lite till, men försökte traggla på med intervallerna i alla fall. Sista 10 skulle gå snabbt, då sken solen och jag var inte road längre. Men slutförde i någorlunda god ordning och gick sen hem. 

När jag skulle spara rundan i Runkeeper visade det sig att inga hastigheter hade loggats den här gången. Nåja, då fick jag väl ta till klockan och tillhörande mobilapp för att se på ett ungefär i alla fall. Men det funkade inte heller. På klockan stod "överföring misslyckades" och på mobilen stod "enheten kan inte hittas".

Så där satt jag. Svettig och nysprungen men utan att kunna hitta mitt nyss avslutade pass på någon av mina GPS-enheter. 

Frågar mig själv - om löprundan inte registrerades av tekniken, har man då verkligen sprungit?