Det var ju egentligen inte meningen att jag skulle springa det här i år. Tajmingen var inte bra eftersom jag fyllde jämnt dagen före. Är ingen partajmänniska men middag med fyrarätters och vinpaket var i alla fall inplanerat. Och lite bubbel att börja med. Så, nä - inget midnattslopp för mig år. Tänkte jag ända fram till förra veckan då jag drog mig till minnes hur kul det här loppet faktiskt är. Så då gick det som det gick. Dagen efter den där lyxmiddagen drog jag till Zinkensdamm iklädd årets chockfärgade lopptröja. Tanken var att bara ha kul och njuta. Och så blev det.

De första tre kilometrarna gick väldigt lätt trots lite "festmage".

Backen till Sofia kyrka var lika brant som förra året, men nu gick jag hela backen och började springa igen först på andra sidan krönet. Skön nerförsbacke där jag faktiskt sprang om en del.

Kvällen var perfekt, inte för varmt och med fläktande vindar så det var bara att springa på. Uppe på Fjällgatan kom "Skyltmannen" tradtionellt med en peppande skylt och längs vägen bjöds på high-five och hejarop. Förutom all musik förstås. Och även i år var slutsträckan på Hornsgatan magisk med de spelande strålkastarna och röken sista biten.

En liten, liten spurt blev det men jag tog inte ut mig särskilt mycket. Detta var mitt allra första lopp på asfalt efter skadan i våras och det var så väldigt skönt att känna att benen är starka och med på noterna igen. Nu är det bara att jobba på så jag kommer upp i distans igen. 

Efter mål bjöds vi på medalj - eller snarare plakett, fattar inte varför man inte har band på den. Det var inte så lätt att hålla reda på den lilla pengen medan man trängdes vidare för att få kexchoklad, vattenflaska och... äpple! Varför äpple!. Förutom att de är fullständigt hopplösa att hålla i med en redan full hand så är det inte alls lika bra återställare som bananer. Många ogillade detta trendbrott.

Strax efter midnatt satte jag mig på bussen till övernattningslyan. Trött men nöjd. Och väldigt belåten att jag varit förutseende nog att packa ner en banan i min ombytesväska...