I går gjorde jag något jag aldrig gjort förut. Jag anslöt till en gruppträning för att kanske få lite tips om löpstil och annat. Det var helt förutsättningslöst och jag hade fått kännedom om detta (och ytterligare fyra träningstillfällen) i samband med att jag anmälde mig till Topploppet i september. Gruppträningarna var gratis om man anmälde sig.

Så jag inställde mig i Hagaparken iklädd löparmundering. Likaledes gjorde ett 50-tal andra. Det blev bättre än jag vågade hoppas. Löpskolning med höga knän resp bakåtspark. Framåtlöpning och bakåtlöpning. Och intervaller. Efter en timme i den varma sommarkvällen var vi alla rätt svettiga och själv kände jag att jag fått rejält med nya kunskaper om hur jag ska kunna få upp löpfrekvensen och därmed farten samtidigt som mitt löpsteg kan bli skonsammare mot den gamla tantkroppen. Inte det sämsta!

Lite kul var det förstås att passet leddes av "Lofsan" (Lovisa Sandström) som är en av författarna till Stora Löparboken för kvinnor, dvs den bok vars träningsprogram jag just nu håller på att följa. Fick ett enskilt samtal med Lofsan och hon gav mig några personliga tips och pepp med anledning av det.

Nästa gruppträning kommer att ledas av Puls och Träning - hoppas det blir lika givande.