Snart bär det av mot varmare länder. Jag ska på kryssning i nio dagar. Ska bli alldeles underbart att få komma till sol och värme ett tag. Och i trevligt sällskap dessutom!

Hur det ska gå med träningen under denna period är ett oskrivet kort. Det finns förstås gym ombord och även en motionsbana runt ett av de övre däcken, men hur det funkar i praktiken är svårt att sia om. Temperaturen i området är enligt vädertjänsterna just nu runt 25 grader. Härligt förstås, men också rätt svettigt om man ska springträna. Och vad händer förresten om man ska snurra runt varv efter varv på nån halvkilometerlång bana runt båten för att få ihop sin mil? Blir man månne yr i huvudet då?

Och maten? Hur kommer den att funka? Nån drink vid poolen vill jag nog ha också. Att späka sig har aldrig varit min modell. Det gäller att hitta balansen mellan lyxliv och träning. Hoppas det går.

Det ska i alla fall bli spännande att prova och rapporter kommer säkert att hitta vägen till bloggen genom cyberspace även från fartyget.

Rent praktiskt har jag förstås planerat för lite "snällare" träning under de här dagarna. Avverkade en hel del distans och styrka veckorna före avresa så kroppen är värd lite avkoppling. Men låta bli helt går bara inte, då skulle jag tappa alldeles för mycket känns det som.

Knappt två veckor efter hemkomst är det dags för säsongspremiär med Tunnelloppet...