Alltid dessa planer, aldrig att jag tycker de är kanonbra utom när jag hittar på dem. Men varför ge upp ett vinnande koncept, det blir hur det blir, oavsett...

Men i alla fall så har jag under hösten följt olika varianter av GarminCoach, en digital coach som visade sig bo i min Garminklocka. Först körde jag ett milprogram och lite senare ett halvmaratonprogram om 17 veckor, varav 11 är klara i skrivande stund. Gillar de där programmen, de är varierade och jag kan välja nivå själv, byta dagar och anpassa efter min vardag. Har aldrig lyckats följa andra program så bra som dessa. Så jag tänker fortsätta. Eller snarare börja om för att bli riktigt redo för 42 km i London i april.

Planen är att från 1 januari påbörja ett nytt halvmaratonprogram med coachen (helmaraton erbjuds tyvärr inte). Ska följa programmet i stort med sina fyra pass/vecka, men anpassat för att ge rätt förberedelser inför dubbla distansen.

  • Kortpass med "lätt löpning" förlängs, eller blir backpass i stället
  • Långpass förlängs med en peak på 25-30 km i mars/början av april
  • Simning, gympa och styrka för ben och bål får komplettera