Att börja jogga vid 57 års ålder är inte så vanligt. Håller kroppen ens om man inte sprungit tidigare? Jag bestämde mig för att testa, det kändes som löpning var enda motionsform som fanns inom räckhåll och bara promenader var inte tillräckligt längre.

Kan gamla tanter springa? Kan humlor flyga? Behöver vi egentligen veta om det går eller hur det kan gå till. Det enklaste är väl ändå att bara prova tänkte jag och började leta lite tips på nätet. Det fanns inte så mycket info för 57-åriga tanter, men desto fler för ärtiga tjejer och killar i 30-35-årsåldern som börjat springa "på gamla dar". Jag insåg rätt snabbt att jag måste skapa mitt eget upplägg. Lyssna mer på mig själv och min kropp och strunta i andras febrila jakt på miltider.

Det är vetenskapligt bevisat nu att humlor faktiskt kan flyga trots de små vingarna och den klumpiga kroppen. Och jag har för mig själv bevisat att tanten kan springa, trots stela ben och långsamma muskler. Humlorna har inte inväntat vetenskapliga förklaringar, de har flugit ändå. Precis så har jag också försökt göra. Efter mina egna förutsättningar.

Denna text, som kanske blir en bok är ett försök att dela med mig av mina erfarenheter, tankar och reflektioner.

Jag är ingen expert på något annat än mig själv, jag har gjort på mitt sätt och hoppas kunna inspirera dig att göra på ditt sätt. Du som också vill försöka röra på dig lite mer. Gå, lunka, lufsa, jogga, gågga eller springa. Vad du än kallar det kan du vara stolt över dina prestationer om du utgår från dina egna förutsättningar.