Fortfarande kvar på Fårö. Idag tog stavarna och jag en sväng igen. Lite längre än förra gången och jag började med tvåminutersspring efter två km uppvärmningsstavgång. Försökte fokusera på stegfrekvens men utan att egentligen springa särskilt snabbt. 10 x 2 minuter blev det med 3-minuters gåpauser. Och nu börjar det bli konditionen som gör att det känns lite jobbigt i slutet av varje springomgång. Inte knät, vaden eller något i benet. Luften tar slut. Eller nästan slut då.

Får se det från den positiva sidan - om det är flåset som vill att jag ska sluta springa så är jag väl nästan tillbaka där jag en gång var? Benet sköter sig fint och då är det ändå asfalt jag springer på här på Fårö. Tar stretchpauser och smultronplockarpauser ibland och njuter vyerna.

Totalt 20 minuters springande får jag vara nöjd med.

En koll i loggen efteråt visar att tvåminutrarna ligger runt eller under 6-minuterstempo och dagens stegfrekvens var klart godkänt på joggingavsnitten. Fortsätter med denna modell, ökar på till treminutersspring snart och jobbar på med konditionen. Börjar tro att jag faktiskt kommer att kunna vara med på både Möjalopp och Stockholm halvmarathon framåt höstkanten.