Om tre dagar är det dags för min hittills största löparutmaning. Målsättningen är inte att springa fort eller vinna. Bara att klara av att förflytta mig i sex timmar. På något sätt. Om jag så ska krypa sista biten. Banan går på packat grus längs en sjö - känns rätt mycket som hemma på nåt vis och det är bra. Asfalt hade blivit tufft. (bild lånad från FB-gruppen för loppet)

Det börjar kännas lite nervöst nu och jag håller på med förberedelser som värsta elitlöpare. Förutom kolhydratladdning och sån där överkurs då, det skippar jag. Men packningen är genomgången femtioelva gånger, fotvården avklarad, strategin fastställd och fyra påsar nötcreme inhandlade som belöning för varje milstolpe (eller efter avslutat lopp om jag inte når fyra mil). Just nu håller jag på att provköra min GPS-klocka för att se om den klarar 6 timmar utan att få slut på batteri.

Vädret ser lovande ut med sju grader och uppehåll, men det kan bli lite regn också så extra ombyte finns med, förutom de varma kläder jag ska byta till efter målgång. Sist jag sprang riktigt långt blev jag nämligen förfärligt frusen efteråt. Och då var det ändå bara drygt 4,5 timmar.

Ja, herrejösses vad man ger sig in på! Men provar man inte får man inte veta om det går! Eller hur det går. Bara att ta farväl av tånaglarna och hoppas på det bästa.

Enligt uppgift från tävlingsledningen ska det gå att följa mig på http://jogg.se/liveresultat under loppet.

Skicka mycket gärna pepp via sms eller messenger till mig under dagen (loppet går 09.30 - 15.30). Jag kommer att behöva det!