Så var det dags igen för sommarbesöket på Fårö. Efterlängtat som vanligt och med en stor önskan att kunna träna i den underbara miljön som omväxling. Nu har jag varit här i fyra dagar och hunnit med både en 14-kilometersrunda vid Ryssnäs ihop med sonen, en 12-kilometersrunda till Gamle Hamn och en våtdräktssimrunda på 1 km vid Sudersand. Mer än nöjd!

Att springa med sonen var väldigt annorlunda. Både för mig (som aldrig brukar ha sällskap på mina rundor) och för honom (som aldrig sprungit så långsamt förr). Men vi hade trevligt med vackra vyer längs havet och dessutom blev det distansrekord för sonen. Han har målsättningen att springa Medoc Marathon 2020 och behöver jobba upp distanserna lite till dess.

Min egen runda till Gamle Hamn känns som en kär gammal vän vid det här laget.

Älskar den och bara måste dit varje gång jag är på ön. Den här gången planerade jag gåjogg dit, avbrott för "havsnjutning" och sen gåjogg hem. Det kändes så lätt och skönt på ditvägen, blev knappt andfådd. Ändå fick jag ett medeltempo på bara strax över 7 minuter/km TROTS mina gåpauser. Begriper ingenting. Men bra är det ju om jag kan bibehålla den formen framöver.

På eftermiddagen samma dag gassade solen och vi for till Sudersand. Min nya våtdräkt fick följa med. Utifallattom. På stranden brottades jag länge med mig själv - kunde man verkligen dra på sig en våtdräkt mitt bland bikinifolket? - Till sist bestämde jag mig för att man kunde det (alternativet vore annars att sälja våtdräkten vidare och strunta i Vansbro). Så dräkten krånglades på och jag tog mig ut i det 20-gradiga vattnet och började simma. Bröstsim gick inte alls, benen flöt upp och vispade i luften, så jag crawlade med armarna och lät benen släpa efter. Lugnt och försiktigt med många gluttar framåt, några stopp med fötterna på botten blev det också. För första gången använde jag min nya träningsklocka också -Garmin Fenix - som funkar i vatten så jag höll koll på hur långt jag simmade längs stranden. Det blev 500 meter bort och sen tillbaka igen. Crawl hela vägen, om än långsamt. Väldigt nöjd med att det gick så pass bra även om det tog tid. Brukar inte kunna crawla så långa sträckor i bassäng, men här gick det bra. Antagligen på grund av flythjälpen från dräkten.

Ska försöka hinna med ett simpass till innan vi åker hem. Och flera joggingrundor förstås. Man måste passa på! Men idag måste jag tygla mig lite så då bloggar jag istället efter att först ha gått en timslång promenad på blommande ängar mitt ute i ingenting.