Nu är jag i mål på årets utmaning. En utmaning jag själv formulerat och som gick ut på att mellan 1 januari och 31 december avverka 1 300 km i joggingskorna. Nu är det klart och det med god marginal till nyårsafton.

Som jag sprungit det här året. Två maratonlopp i våras (Helsingfors och Stockholm), ett par halvmaror (Tjejmilen 21 och Helsingborg). Plus några millopp och en femkilometare, och som flåsande medföljare på barnbarnens tre kilometer långa Möjalopp (sexåringar är snabbare än sin farmor, helt klart!). Men egentligen är det allt annat springande som är viktigast. Inte loppen.

  • De långa rundorna på Fårö: Langhammar, Gamle Hamn, Ryssnäs och Lansa.
  • De oändliga jojopassen på Möja: fram och tillbaka till Långvik, Hamn, Ramsmora och så om från början igen.
  • Morgonrundorna i Gustavsberg: Munkmora, Farstaviken, Tjustviksrundan, Velamsund och Strömma.
  • Upptäckarrundor i samband med konferenser på olika ställen, Bukarest, Malmö, Bryssel och Piteå.
  • Och de där underbara havsnära rundorna längs strandpromenaden vid Las Canteras och mellan San Agustin och Maspalomas. Och den knasiga rundan på översta däck på kryssningsbåten då mitt löptempo slog världsrekord enligt GPS-en. Många steg, upplevelser och minnen har det blivit och fler ska det bli.

Den 1 maj 2020 är det exakt fem år sedan jag fick idén om att jag skulle testa om jogging kunde vara nåt för mig. Det var det! Och inte måttligt heller! Det blev mer springande än jag kunde tänka mig, tävlingar, medaljer, en blogg och till och med en utgiven bok. Om löpning förstås.

Jag jagar inga tiondelar, bara upplevelser och jag ser fram emot nästa år då det blir gott om sådana: London marathon, Stockholms brantaste, Vansbrosimningen och kanske, kanske Köpenhamn halvmarathon. Plus lite småkrafs som vanligt, Tjejmilen är redan bokad och sen dyker säkert annat upp och frestar. Midnattsloppet, kanske? Ska bli spännande att se om Stockholm marathon går att stå emot i år eller om det blir en tredje långrunda på Stockholms gator.

Och sist, men inte minst - jag ser fram emot alla de där träningsrundorna då jag njuter i fulla drag av att kunna springa på mitt alldeles egna sätt. I min egen takt. På olika ställen både nära och långt bort.