Vintern är inte nådig mot en gammal joggare. Det är isigt, moddigt, isigt, blött och ännu mera isigt. Har mina Icebugs i stort sett varenda runda. De är stela, tunga och inte alls lika bekväma som mina vanliga skor. Men ack så oumbärliga.

För att inte slita ut fötterna totalt så har jag försökt få in pass på löpband också (med inneskor) och det har blivit tre stycken riktigt bra sådana där jag kört progression på olika sätt och växlar snabb och lite långsammare löpning. Tanken är att jag ska vänja mig vid att ha ett lite högre tempo än hittills. Till min förvåning har det blivit riktigt snabba intervaller om man nu ska kalla det så.

Ska prova att inte i första hand öka tempot på de snabba avsnitten utan att försöka hålla nuvarande "snabbtempo" lite längre stunder. Men det blir förstås inte bara tempo utan mycket fokus på långa pass också, även om de riktigt långa får vänta tills jag kan ha vettiga skor. Mer än sådär 15-18 km i icebugsen klarar inte fossingarna. Men det är gott så. Jag hinner få till några tremilare längre fram när joggingföret är bättre.