Det blev ett fantastiskt år om man har maradrömsperspektiv på det. Efter ett tungt 2017 med skador och rehab där jag kom igång först på senhösten igen så blev 2018 dess motsats. Med en dag kvar av året (när detta skrivs) törs jag säga att jag klarat mig utan skador (peppar peppar). Och jag har nått de mål jag hade och klarat av både Stockholm Marathon och Ultravasan 45 samt Lidingöloppet 15. Plus några mindre lopp, förstås.

Det har hänt mycket med min ork, nu kan jag köra en mil utan att känna nåt alls i benen, och två funkar nästan lika bra, fast då blir jag lite seg på slutet. Gåjoggar gör jag fortfarande ibland, men har också upptäckt tjusningen att bara springa på. Länge. Uppförsbackar har ändrat sig från att vara oöverstigliga hinder till att bli bra styrke- och backträningsplatser. Jag har börjat jogga före frukost ibland, nåt jag tidigare trodde var stört omöjligt. Men det funkar bra och frukostkaffet blir väldigt mycket godare på det sättet.

Jag fick ihop mina planerade 1200 km i god tid före nyår och vid årsskiftet klockade jag in 1263 km och totalt 211 timmars träning (inkl gympa, simning m.m.). Vilken nörd jag blivit! Och så mycket kul jag upplevt på grund av det. Målgången i kokhett Stadion toppar bland loppen förstås. När det gäller långpass så är Det pass på Fårö resp Gran Canaria som gett oförglömliga minnen. Och Visingsö, Ystad, Malmö och Jönköping... Skorna är alltid med när jag reser.

Under 2019 tänker jag fortsätta ha kul med detta och på agendan står bl a följande:

Mars - Premiärmilen
April - Tjejmilen 21
Maj  -  Helsinfors City Marathon
Juni - Söder runt (10 km)
Augusti - Helsingborg Marathon
Oktober - Hässelbyloppet (10 km)

Men det blir ändå en sorts mellanår på vägen mot mitt nya STORA mål som är London Marathon 2020. Hä bare å åk, som Stenmark sa på sin tid, och medan jag åker ska jag också färdigställa min bok och ge ut den under våren. Nästan klar nu. Håll utkik.

GOTT NYTT JOGGINGÅR