Fick ju knäproblem efter slutspurten före nyår. Sprungit väldigt lite och gjorde först väldigt lite annat också, egentligen bara promenader. Men så provade jag gruppträning, styrkegympan i fredags och gillade det. Idag hade jag också en stund över för gymmet och då var det vanlig gympa på programmet så jag tänkte - jag provar det också. Men det var en helt annan femma. Trist!

Musklerna behövde inte jobba, flåset behövde inte jobba, det enda som behövde jobba var min lilla hjärna som skulle skicka signaler till rätt ben eller arm så de sprattlade på rätt ställe. Det funkade väl hyggligt men roligt var det inte. Alldeles för segt för min smak, men det är klart, väljer man ett träningspass en måndagsförmiddag så är det inte 30-åringarna som är där, inte 40 eller 50-åringarna heller. Medelåldern var minst sagt hög. Det kan ju ha påverkat upplägget...

Tror inte jag går på fler såna pass även om jag verkligen tror på konceptet att variera träningen. Idag förflyttade jag mig direkt efter gympan till styrkesalen och körde stakmaskin för att få upp flåset och några andra maskiner för rygg och mage samt kutade 10 minuter på band mest för att testa klockan och den skötte sig riktigt bra. Som avslutning blev det en simtur som vanligt. Och bubbelpool och bastu, man måste ju offra sig lite.

Lyxigt att kunna göra sånt här på dagtid då och då. Men i morgon blir det joggingtur i ottan. Reflexväst och icebugs framställda. Första asfaltturen på länge. Kände av knät en liten aning på gympans knäböjande idag så det blir inget jättelångt pass. Får skynda långsamt men hoppas kunna köra normalt igen ganska snart.