Det blir lite symboliskt men jag tänker satsa på den där siffran - 42 195 - marathonsiffran. Den 3 juni tänker jag köra en runda på den distansen. I mitt eget tempo förstås. Och decimeter i stället för meter. Det blir lagom så. Ett eget lite minimarathon bara för att jag kan och vill. Lite tokig måste man få vara ibland.

Sen behöver jag ju träna inför nationaldagen också. Då är det premiär för något helt nytt i löparvärlden. Ett snigellopp. Gruppen Team Snigel på Facebook har startat detta som planeras att bli en årlig tradition. Alla kan delta var som helst i landet (en startavgift går till medalj och porto för att skicka densamma) bara man dokumenterar med en bild någon gång under loppet. Tempot har ingen som helst betydelse, alla gångarter är tillåtna för "långsamt är ju också framåt".